Er komt veel op je af als je te maken krijgt met een erfenis. Je moet tal van zaken regelen, zeker als je bent aangewezen als executeur. Bij veel mensen spelen ook emoties mee. Wanneer iemand je noemt in zijn of haar testament, is dat vaak iemand die dichtbij je staat. Je wilt dan eigenlijk helemaal niet bezig zijn met de precieze verdeling van het bezit, maar je verdriet een plek geven. Een advocaat erfrecht helpt je bij het afhandelen van een erfenis. Je krijgt juridische en emotionele steun waar dat nodig is. Waar kan een advocaat erfrecht je bij helpen?

  • Verdeling erfenis
  • Opvragen van informatie
  • Executeur
  • Kindsdeel

In de eerste plaats is een advocaat erfrecht in staat om de verdeling van de erfenis te regelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bepalen van een eerlijke verdeling van de bezittingen, of hulp bij het opstellen van het vereiste papierwerk. Wanneer je zelf de erfenis in beheer hebt, kan een specialist je helpen om alles snel af te handelen. Wanneer iemand anders de erfenis in beheer heeft, zul je erop moeten vertrouwen dat alles op een deugdzame manier gebeurd. Duurt dat erg lang, of twijfel je aan de gegeven informatie, dan kan een advocaat erfrecht je helpen bij het opeisen van jouw legitieme portie. Zo ontstaat schot in de zaak. Ten tweede weet een advocaat erfrecht precies waar alle documentatie vandaan moet komen. Voor een erfgenaam kan het lastig zijn om dat allemaal te overzien, maar met wat hulp van buitenaf kun je snel knopen doorhakken. Je kunt dan ook aantonen dat je kennis hebt genomen van de relevante jurisprudentie voordat je een beslissing hebt gemaakt. Daarmee sta je sterk bij eventuele geschillen. Kortom: een advocaat erfrecht helpt je bij de correcte afhandeling van de erfenis.

Advocaat erfrecht: executeur en kindsdeel

Een executeur is iemand die is aangesteld op de erfenis in goede banen te leiden. Vaak wordt de executeur in het testament aangewezen en moet hij of zij die rol vooraf accepteren. Tijdens het proces kunnen echter veel problemen ontstaan, die de executeur vooraf niet had voorzien. Geschillen tussen familieleden bijvoorbeeld, of bekenden die van mening zijn dat hij of zij het werk niet goed uitvoert. Ben jij aangewezen tot executeur, maar vermoed je dat dit een lastige taak gaat worden? Regel dan een advocaat erfrecht. Je kunt dan aantonen dat je de verantwoordelijkheid serieus neemt en naar eer en geweten wilt handelen. Je kunt natuurlijk ook zelf een advocaat in de arm nemen als je vermoed dat een executeur zijn werkzaamheden niet goed uitvoert. Zo kun je eventuele fouten in het proces opsporen. Tot slot het kindsdeel. Ieder kind waarvan de eerste ouder overlijdt, heeft daar recht op. Je kunt het kindsdeel pas opeisen als de langstlevende ouder ook komt te overlijden. In een aantal gewonnen zijn daar uitzonderingen op, of vervalt het kindsdeel. Een advocaat erfrecht kan je helpen om de juiste afwegingen te maken en op tijd de noodzakelijke papieren in te vullen.

Op zoek naar een advocaat?

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde advocaat erfrecht? Maak dan kennis met Brenner Advocaten. Op hun site, brenneradvocaten.nl, lees je meer over de verschillende diensten die dit advocatenkantoor aanbiedt. Ook kom je meer te weten over de verschillende rechtsgebieden. Ben je benieuwd of dit team je kan helpen? Klik dan snel op de link en neem contact op. Je kunt een e-mail sturen naar het secretariaat, maar ook telefonisch contact opnemen. Wacht niet te lang, maar start zo vroeg mogelijk met juridische hulp. Je weet dan zeker dat je alle achterdeurtjes stevig dichttimmert.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn