Ben jij op zoek naar een kliniek dat expert is in haartransplantaties? Dan moet je zijn bij beauclinic! Bij eenhaartransplantatie worden er uit de haarkrans aan de achterkant van het hoofd grafts weggenomen. Dit zijn haarwortels met 1 tot 4 haren. Deze grafts worden vervolgens getransplanteerd naar het gebied dat aangegeven is door degene die dehaartransplantatie ondergaat. De getransplanteerde haren vallen uit na zo’n 2 tot 4 weken uit, waarna deze na zo’n 3 tot 4 maanden weer opnieuw gaan groeien. Na 12 maanden is het resultaat optimaal.

Haartransplantatie voor zowel mannen als vrouwen

Mannen zijn nog altijd de grootste groep cliënten die eenhaartransplantatie ondergaan. Dat is ook niet zo heel geklap je weet dat 45 procent van de mannen te maken krijgt met een vorm van kaalheid. Dit kan variëren van slechts een dunner wordend kruintje tot volledige kaalheid. Bij erfelijke uitval is het mannelijk patroon van kaalheid goed gedocumenteerd in de wetenschap. Lastiger te voorspellen is echter hoe ver de kaalheid bij iemand zal doorzetten. Vaak kan pas vanaf de 30e levensjaar een goede inschatting gemaakt worden hoe het kaalheidnspatroon zal gaan worden als je te maken krijgt met erfelijke kaalheid. Tijdens een adviesgesprek is het cruciaal dat het verwachtingspatroon van haartransplantatie bij mannen duidelijk wordt besproken. Wat zijn de wensen van de cliënt en welke verwachtingen heeft de cliënt van het resultaat van de haartransplantatie?

Als vrouw zijnde is vol, sterk en krachtig haar toch een groot schoonheidsideaal, helaas hebben alleen niet alle vrouwen dit. Je kunt als vrouw verschillende redenen hebben van dunner wordend haar. Haaruitval kan een grote negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen van een vrouw. Het percentage haaruitval bij de vrouwen groeit wereldwijd nog altijd door. Volgens de laatste statistieken heeft 30 procent van alle vrouwen last van een vorm van haaruitval. Haaruitval is het gevolg van diverse factoren, zo kun je haaruitval krijgen van stress, verandering van de hormoonhuishouding of het is een erfelijke factor. Als de haren helemaal weg zijn, helpt niets meer om deze terug te krijgen. Dan kan een haartransplantatie dus een goede oplossing zijn om toch weer haren terug te krijgen.

Als een haartransplantatie bij mannen wordt uitgevoerd, wordt vaak het hele hoofd geschoren, anders dan bij mannen, wordt bij de vrouw enkel een strook haar afgeschoren in het donorgebied. Het donorgebied is de achterkant van het hoofd. Hierdoor vallen de haren na de behandeling mooi over het donorgebied. Door deze methode valt het geschoren gebied minder op.

De prijzen van een haartransplantatie gaan vanaf 3.000 euro.

Wat zijn de voor- en nadelen van een haartransplantatie?

Als je twijfelt om een afspraak in te plannen voor een haartransplantatie is het natuurlijk fijn als je weet wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

De voordelen van een haartransplantatie zijn bijvoorbeeld:

  • Het resultaat vaak dat het erg mooi en natuurlijk oogt
  • Het getransplanteerde haar kan gewoon worden behandeld als je eigen haar
  • Het getransplanteerde haar zal nooit meer uitvallen
  • Het is het einde van je onzekerheid over eventuele onzekerheden
  • Je oogt meteen jonger!

De nadelen van een haartransplantatie kan bijvoorbeeld zijn:

  • Het optimale resultaat is pas na 9 tot 12 maand te zien
  • Een haartransplantatie is niet goedkoop

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn