Terhuurnebv - LichtstratenAls je in een huis gaat wonen dan is het van groot belang dat je je prettig voelt in dat huis. Zeker als je een huis gaat kopen en je dus weet dat je daar voor lange tijd in zult gaan wonen, dan is het van groot belang dat je je op je gemak voelt. Een huis is vooral ook een thuis, maar een ‘thuis’ kan vele uitingen hebben. Iemand kan zich thuis voelen in een donker hol, omdat hij of zij gewend is om in een slecht verlicht huis te wonen. Dit gevoel van ‘thuis’ kan dan ook prima gepaard gaan met een gevoel van nervositeit. Een gevoel van ‘thuis’ is in dat opzicht ook helemaal niet zonder meer positief. In feite is het idee van ‘thuis’ is op zichzelf dus niet negatief of positief. Pas als iemands persoonlijke invulling aan het idee van ‘thuis’ wordt toegevoegd kunnen we spreken over een positief of negatief thuisgevoel. Het is dus zaak om een positief thuisgevoel te creëren. Wat je wilt is een huis waarin je je echt thuis kan voelen op een manier waar je blij van wordt. Een van de meest belangrijke oorzaken van een huis waar mensen zich echt goed op hun gemak voelen is voldoende licht en ruiten aan de zijkant kunnen niet altijd voldoende licht brengen. Maar met lichtstraten kun je je huis voorzien van een overschot aan natuurlijk zonlicht. Alles in huis wordt verlicht als je gebruik maakt van lichtstraten en dit geeft natuurlijk een schitterend effect. Lichtstraten zijn als het ware ruiten voor je dak, dus je kunt de zon en de wolken echt boven je zien drijven als je binnen zit. Je waant je buiten en buiten voel je je altijd lekkerder in de zon dan binnen. Maar met lichtstraten kun je ook in de winter als het ware comfortabel ‘buiten’ zijn, zonder dat je buiten bent. Je brengt het ‘buiten’ als het ware binnen en zo creëer je een perfect gevoel van ‘thuis’. Licht zorgt voor rust, het zorgt voor kalmte en het zorgt voor een gevoel van welbehagen. Het warme gevoel van zonlicht is met een enkel ander kunstmatig licht te vergelijken. Het is niet voor niets dat je stemming omslaat als je in een donkere omgeving terecht komt. Het is ook niet voor niets dat horrorfilms en onplezierige situaties vaak in het duister worden afgebeeld, terwijl het positieve altijd in een lichte plaats omgeving plaatsvindt.

Lichtstraten voor een uniek gevoel van thuis

Zoals gezegd is licht erg belangrijk in je huis. Het mooiste zou zijn om al je muren te vervangen door glas, maar dat gaat natuurlijk ten koste van de privacy. Met lichtstraten zorg je ervoor dat het dak open is en afgedekt wordt met glas. Niemand behalve de goden in de hemel kunnen dus naar binnen kijken en toch heb je met behulp van deze lichtstraten enorm veel licht in huis. Een ruimer en meer bevrijd gevoel kun je binnenin een huis niet krijgen. Het opent je huis en zorgt ervoor dat je huis niet langer een plek is waar je je verbergt voor de buitenwereld. Overdag kun je de zon en de blauwe lucht zien en in de avond kun je dankzij de lichtstraten genieten van de sterren en de volle maan. Als er ooit een meteorenregen plaats vindt, dan kun je gewoon op de bank gaan liggen en genieten van het schouwspel. Lichtstraten zorgen dus niet alleen maar voor een fijn ‘thuis’ gevoel, maar het is ook nog eens erg praktisch. Je weet ook altijd wanneer het regent, dus je hoeft dankzij de lichtstraten nooit meer het huis te verlaten zonder je paraplu of regenpak. Hoe vaak gebeurt het niet dat je op de fiets stapt en dan pas merkt dat het regent? Met lichtstraten is dat voor altijd verleden tijd. Dit zijn kleine voordelen, maar het is goed om te weten dat je met lichtstraten meer creëert dan alleen een prettig en positief thuisgevoel. In dat opzicht zijn de lichtstraten dan ook multifunctioneel.

Waar zijn de beste lichtstraten te koop?

Natuurlijk wil je op dit moment natuurlijk graag weten waar je goede en voordelige lichtstraten kunt kopen. Het is altijd belangrijk als je naar lichtstraten zoekt, dat je een bedrijf vindt waar sprake is van de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Een bedrijf waarbij de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend in orde is, is ter Huurne. Dit bedrijf kun je vinden via terhuurnebv.nl. Ter Huurne is specialist op het gebied van lichtstraten, maar ook andere producten zoals:

  • Verrijdbare windschermen
  • Vaste windschermen
  • Carports

Je kunt zelf via de website alvast bekijken hoe een lichtstraat eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn. Als je denkt dat het wat is, dan kun je contact opnemen met ter Huurne. Zij kunnen dan direct met je doornemen wat de mogelijkheden zijn betreffende je huis. Je kunt dan aangeven of het gaat om een aanbouw waarin je gebruik wil maken van een lichtstraat of dat het gaat om aan aparte sectie. Tevens kun je gebruik maken van een lichtstraat in de tuin waarbij het een soort terrasoverkapping wordt. Het is dus maar net wat je wensen zijn. Vervolgens worden de wensen vertaald naar een duidelijke en heldere offerte. Als je het hier mee eens bent, dan kun je een planning maken wanneer de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. En dan is het afwachten tot je lichtstraat klaar is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn