Veel hondenbezitters staan er niet dagelijks bij stil: uw hond ligt lekker in zijn mand, knabbelt aan een bot en speelt wat met zijn tennisballetje. Wanneer u hem roept voor een heerlijke wandeling kijkt hij vrolijk op en komt meteen naast u staan. Samen wandelt u door het park, het bos of u neemt een keer de tijd voor een heerlijke wandeling over het strand. Uitgelaten rent hij door het zand, rolt erop los en komt met een stralend gezicht voor u staan. Vooruit dan maar: nog één worp met de bal. Aan het eind van de wandeling gaan jullie tevreden naar huis. Het klinkt als een heerlijk leven voor uw trouwe viervoeter. Toch staan veel hondeneigenaren er niet bij stil hoeveel uitdaging hun hond nodig heeft, ter voorkoming van verveling. Honden zijn enorm slim en genieten ervan om uitdagingen aan te gaan: zeker wanneer daar een kleine beloning tegenover staat! Zoals u op pleziervoorhonden.nl kunt lezen, zijn er diverse puzzels voor honden. Ze stimuleren onder andere de hersenontwikkeling van uw hond, doordat uw hond goed moet nadenken bij het ‘maken’ van deze puzzels voor honden. Denk bijvoorbeeld aan een stevige bal gemaakt van rubber, met daarin een kleiner, lekker ruikend (en smakend!) balletje. De hond zal gaan bedenken hoe hij het lekkere balletje uit de rubberen bal kan krijgen, en is zo met veel plezier aan het leren.

Waarom zijn puzzels voor honden zo’n goed idee?

Veel mensen zullen zich afvragen wat de reden voor puzzels voor honden is. Een hond krijgt immers eten, drinken en mag lekker buiten spelen: dan hebben ze toch geen puzzel nodig? Het tegendeel is waar. Puzzels zijn erg goed voor honden, en wel om de volgende redenen:

 • Honden gaan langzamer eten;
  Veel honden schrokken hun maaltijd naar binnen, zonder überhaupt iets te hebben geproefd. Door hun maaltijd in onze speciale puzzels voor honden te verwerken, moeten ze nadenken en werken voor hun maaltijd. Dit zorgt ervoor dat ze langzamer eten, het beter verteren en vermaakt worden tegelijkertijd!
 • Het werkt tegen verveling;
  Kent u dat? Zijn snoetje op uw schoot, om nóg een duizendste keer dat balletje de andere kant op te gooien? Met puzzels voor honden wordt de verveling van een hond aanzienlijk minder, doordat hij lang geconcentreerd kan werken voor een koekje.
 • Dat gezegd hebbende: uw hond wordt een harde werker!
  Jazeker, een harde werker! Ook de hersenen van honden hebben aandacht nodig. Door ze aan speciale puzzels voor honden te zetten, stimuleert u de hersenontwikkeling van uw hond. Uw hond krijgt hier een mooi salaris voor terug: namelijk heerlijke brokjes!
 • De neus;
  Honden hebben een grote behoefte met hun neus te ‘werken’. Door puzzels voor honden te geven, geeft u uw hond de kans om deze behoefte te uiten en zijn reukvermogen te ontwikkelen.

De beloning in de puzzels voor honden zijn een ware drijfveer voor uw hond. Dit maakt de puzzels van Plezier voor Honden zo interessant. Iedere puzzel bevat de mogelijkheid iets lekkers toe te voegen, óf bevat al een heerlijke beloning. Op deze manier wordt de hond gemotiveerd om aan de slag te gaan met de puzzel.

Doe-het-zelf pakket

Naast ons assortiment kant-en-klare puzzels, hebben we ook erg interessante doe-het-zelf pakketten. U ontvangt dan een pakket met alle bijbehorende materialen en kunt daarna zelf aan de slag om een puzzel te maken: helemaal op maat voor uw hond! Via de bestelpagina kiest u uw 3 favoriete kleuren. De snuffelmatten zijn verkrijgbaar in diverse maten en worden geleverd samen met een gebruiksaanwijzing zodat u direct aan de slag kunt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn