Onlangs hebben wij via Boomschors.nl dennenschors aangeschaft voor onze tuin om onder andere paden mee aan te leggen. We zijn namelijk niet al te lang geleden verhuist naar een nieuw huis in een mooi dorp op de Utrechtse Heuvelrug. Daar hebben we een woning gekocht met een mooie grote tuin die grenst aan het bos. We hebben heerlijk de ruimte en houden ervan om te tuinieren, maar we vinden het ook erg prettig om het gevoel van het bos in onze tuin terug te laten komen. Zo wordt de tuin als het ware één met het bos. Aangezien er een aantal grote naaldbomen in en rond de tuin staan en we met diverse borders werken om hoge en lage beplanting aan te leggen vinden we het passend en stijlvol om paden van dennenschors te hebben. Zo zijn we terecht gekomen op boomschors.nl, een website waar je diverse soorten schors kunt kopen en aanverwante producten die je nodig hebt om met schors in de tuin te werken. Zo kun je kiezen voor:

  • Frans boomschors
  • Dennenboomschors
  • Gewoon boomschors
  • Houtsnippers
  • Anti worteldoek voor onder het dennenschors

Waarom wij dennenschors hebben gekozen

Natuurlijk geeft dennenschors de extra sfeer mee aan de tuin die we willen. Het past perfect in de omgeving met alle hoge naaldbomen eromheen, maar dat is niet de enige reden. Zo hebben we voor alle paden ook anti worteldoek gebruikt. Dat scheelt enorm in het onderhoud en zeker met bomen, struiken en heesters in de tuin, waarvan de wortels dwars door elkaar lopen en regelmatig boven de grond uitsteken. We willen natuurlijk niet struikelen. Daarnaast houdt het natuurlijk de groei van onkruid tegen. Zo slaan we twee vliegen in één klap. We hebben overigens het dennenschors niet alleen gebruikt voor de paden. Voor de kinderen hebben we achter in de tuin een kleine speeltuin gecreëerd met een dubbele schommel, een zandbak en een glijbaan. Omdat het schors erg kind vriendelijk is en we ook hier het anti worteldoek hebben toegepast is het een fijne, verende ondergrond geworden voor de kinderen om naar hartenlust op te kunnen spelen. Ook hebben we rondom enkele planten dennenschors gebruikt. We hebben ons namelijk laten vertellen dat het schors isolerend werkt en daarmee een beschermlaag vormt voor planten in de winter, wanneer het gaat vriezen. We hebben in onze tuin al aardig wat nieuwe aanplant aangebracht en het zou zonde zijn wanneer dat meteen de eerste winter niet overleeft door strenge nachtvorst.

Hoe je boomschors eenvoudig bestelt

Een grote tuin is mooi en leuk en daar plukken we zeker de vruchten van, maar het is wel lastig om in te schatten hoeveel je nodig hebt aan materialen. Dat dachten we ook bij de dennenschors, maar uiteindelijk heeft de eenvoudige berekening die op de website van Boomschors staat ons geholpen bij onze bestelling. Het advies op deze site is om 10 centimeter boomschors te hanteren en zeker in ons geval, omdat de tuin op zandgrond is aangelegd. Het onkruid kan hier echt met de dag uit de grond schieten, dus een flinke laag, ook met het anti worteldoek, is zeker wel nodig. Dan bereken je lengte x breedte x hoogte en je hebt het aantal m3 dat je nodig hebt. Toen was het simpel en doorzochten we de site naar het dennenschors dat wij wilde hebben, we bestelde er worteldoek bij en rekende af. We konden bij de bestelling zelfs kiezen tussen gratis worteldoek, een gratis hark of twintig euro retour op onze verzendkosten. Dat is nog eens service. Wij zijn zeer content met onze bestelling en het boomschors en de tuin is inmiddels af en ziet er geweldig uit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn