Bij VK Print maken ze gebruik van diverse soorten technieken om verschillende producten te gebruiken. Tampondruk is een techniek die kan worden gebruikt voor allerlei vormen. De mogelijkheden zijn enorm: ook voor producten die niet vlak zijn, maar rond, hol en bol. Dit is de ideale manier om promotie- en industriële producten te voorzien van bedrukking.

Waarom kiezen voor tampondruk?

Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconen rubber. Doordat siliconen elastisch zijn, kunnen deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken. Er kan ook worden gekozen welke hardheid, vorm en grootte de tampon krijgt. Dit heeft een directe relatie met het te bedrukken oppervlak. De dikte van de inkt is ongeveer 4 micrometer. De dikte van de over te dragen inktlaag is afhankelijk van het type inkt, stroperigheid, de ets diepte van het cliché en de temperatuur. Over het algemeen is tampondruk de beste drukmethode voor objecten met oneffenheden, maar ook vlakkere ondergronden kunnen worden voorzien van een perfecte druk. Voorbeelden waarbij tampondruk gebruikt kan worden zijn een mok, borden, lampenkappen enzovoort. Tampondruk is een zeer geschikte techniek wanneer zeefdrukken niet mogelijk is. Dit is onder andere het geval bij gekromde en geprofileerde oppervlakken. Deze techniek heeft een hogere resolutie dan zeefdruk. Het geeft bovendien een extra fraai resultaat als de afbeelding op uw product echt scherp moet zijn. Wilt u een product laten bedrukken met een ontwerp van meerdere kleuren? Dan is tampondruk kostentechnisch vaak erg interessant. Ze hebben bij VK Print de meest uiteenlopende producten bedrukt: van sleutelhangers en notitieboekjes tot glazen en balpennen. Tampondruk is vooral geschikt voor het bedrukken van kleinere kunststof producten. Veelal zijn dit give aways en relatiegeschenken zoals pennen, usb-sticks en andere reclameartikelen. Neem gerust eens een kijkje in hun portfolio op de site om te zien welke producten ze allemaal al hebben bedrukt.

Waarom VK Print?

Wanneer u kiest voor VK Print, zijn er een aantal voordelen waar u blij mee zult zijn:

 • Ze zijn snel
 • Ze zijn nauwkeurig
 • Ze zijn flexibel
 • Ze bieden scherpe prijzen
 • Alles onder 1 dak
 • Meer dan 20 jaar ervaring

De vakkundige medewerkers zorgen ervoor dat producten snel, goed en zeer nauwkeurig worden bedrukt. Ze stellen zich erg flexibel op, zodat het product precies wordt bedrukt zoals u het voor zich ziet. Al meer dan 20 jaar hebben ze ervaring in het bedrukken van producten voor opdrachtgevers in verschillende branches. Ze werken met diverse druktechnieken en ze bieden het gehele proces aan onder één dak: van bedenken en bedrukken tot verpakken en verzenden. Ook als anderen zeggen dat het niet kan. Met de modernste machines en een team van vakkundige medewerkers maken zij mogelijk wat u voor ogen heeft. Op eigenzinnige wijze, snel, flexibel en altijd scherp geprijsd. Of het nu gaat om 10 linnen tasjes in 1 kleur of 10.000 fullcolour notitieboekjes; VK Print bedrukt het snel, goed en precies zoals u het voor ogen heeft.

Ze drukken dus niet alleen door middel van tampondruk, ze beschikken namelijk ook over de geschikte vakmannen en apparaten voor de volgende technieken:

 • Vlakzeefdruk
 • Rondzeefdruk
 • Tamponprint
 • Textieldruk
 • Blinddruk
 • Sublimatie
 • Transferdruk

Voor allerlei technieken van drukken kunt u dus bij VK Print terecht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn