Heb jij een eigen onderneming en kun je hiervoor heel goed een auto gebruiken? Dan is het tijd om je te gaan verdiepen in de opties die je op dit gebied hebt. Het is mogelijk om een auto van de zaak aan te schaffen, maar hier zitten vaak hoge kosten aan vast en niet iedere ondernemer zal in staat zijn om deze kosten op te brengen. Het kan dan bijvoorbeeld een betere, en soms zelfs voordeligere, optie zijn om te kiezen voor het leasen van een auto. Je hebt verschillende opties op dit gebied.

  • Financial lease
  • Operational lease
  • Shortlease

De financial lease en de operational lease lijken erg veel op elkaar. Het grootste verschil tussen deze twee opties is dat je met de financial lease er op uit bent om de auto uiteindelijk over te kopen van de autoleasemaatschappij. Een maatschappij waarbij je hier voor kunt kiezen is de Auto Lease Centrale. Zij bieden alle drie de bovenstaande opties aan en kunnen je hier dus ook meer informatie over geven als je dat nodig hebt. Als ondernemer is het natuurlijk prettig om een keuze te kunnen maken voor de mogelijkheid die het beste bij jouw situatie past. Veel beginnende ondernemers denken bijvoorbeeld dat het kopen of leasen van een auto voor hen niet mogelijk is, maar dat is zeker niet waar. Met een optie als shortlease is het voor iedereen mogelijk om een auto voor een bepaalde periode voor de duer te hebben staan.

Meer weten over de voordelen van financial lease

Het leasen van een auto heeft uiteenlopende voordelen. Of je nu kiest voor shortlease, operational lease of financial lease, het is een hele prettige wijze om altijd een auto tot je beschikking te hebben. En als zelfstandig ondernemer zul je dat nu eenmaal nodig hebben. Je moet tenslotte naar je klanten toe kunnen rijden zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Maar ook voor het vervoeren van producten of iets dergelijks is het hebben van een auto toch wel reuze handig. Natuurlijk mag je de auto ook voor privézaken gebruiken. Bij de Auto Lease Centrale kunnen ze je uitleggen hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe je dit verwerkt in je administratie. Want je moet dit wel bijhouden uiteraard! Bij het aangaan van bijvoorbeeld een financial lease onderteken je een contract. Het is verstandig om dit contract eerst goed door te lezen voordat je ermee akkoord gaat. Op die manier weet je precies wat je kunt verwachten en hoe jij de regels op de juiste wijze volgt.

Aan het einde van de financial lease

Wanneer je kiest voor een financial lease heb je aan het einde van het contract (die voor een bepaalde periode wordt afgesloten) de optie om de auto over te nemen van de Auto Lease Centrale. Afhankelijk van de oorspronkelijk gemaakte afspraken verloopt dit op een bepaalde manier. Je zult de auto uiteraard af moeten betalen en aan het begin van het contract kun je hier bepaalde afspraken over maken. Wanneer je contact opneemt met de Auto Lease Centrale kunnen ze je hier uiteraard alles over vertellen. Als jij dus wilt weten wat je opties precies zijn neem dan zeker contact met ze op, want de medewerkers van de Auto Lease Centrale vertellen je uiteraard graag meer. Wil je nu alvast wat meer informatie? Neem dan gewoon een kijkje op de website van het bedrijf. Hier vind je onder andere het aanbod in auto’s die ze voor de verschillende vormen van het leasen hebben. Maak hier dus alvast je keuze! Lees meer

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn