inlegzolen-sportzolen-steunzolen - InlegzolenHebt u last van stekende pijn onder uw voet? Dan is de kans groot dat u last hebt van hielspoor. Het dragen van speciale inlegzolen kan voor verlichting zorgen en uw klachten weer verhelpen. Wat is hielspoor precies? Het is een voetklacht die ontstaat door een combinatie van het doorzakken van het voetgewelf, naar binnen gekeerde enkels tijdens het lopen en te grote spanning in de kuitspieren. Er komt daardoor verkeerde druk op de voeten, wat opgelost kan worden door het dragen van inlegzolen. Doet u dit niet, dan krijgt u een ontsteking in uw voet en dit kan voor veel pijn zorgen. Een verkeerde voethouding is bovendien niet alleen erg vervelend met het oog op het ontstaan van voetproblemen, het kan ook effect hebben op de rest van uw lichaam. Als u niet goed staat, dan kunt u ook last krijgen van rugklachten en van kniepijn. Zodra u opmerkt dat uw voethouding niet goed is of dat u last krijgt van hielspoor, is het dus aan te raden om inlegzolen te gaan gebruiken. Hoe hebben deze nu effect? Zij zorgen ervoor dat uw voet beter ondersteund wordt en daardoor wordt in de eerste plaats de druk beter over uw voeten verdeeld. Daarnaast zorgen ze ervoor dat uw voetgewelf niet doorzakt en dat uw enkels een betere houding hebben. Op die manier verbeteren ze niet alleen de houding van uw voeten, maar daarmee ook van uw benen en uw rug. Door het dragen van inlegzolen kunt u dus hielspoor en andere voetklachten weer teniet doen, maar u kunt er ook kniepijn en rugklachten mee verhelpen. Dit geeft aan dat het dragen van inlegzolen om verschillende redenen een zeer goede keus kan zijn, u kunt er veel lichamelijke klachten op een eenvoudige manier mee verhelpen.

Inlegzolen helpen klachten voorkomen

Uit bovenstaande is duidelijk geworden dat inlegzolen dus kunnen helpen bij het behandelen van voetklachten en pijn aan knie en onderrug. Maar natuurlijk voorkomt u liever dat u deze klachten ontwikkelt. Ook daarvoor kunt u de inlegzolen uitstekend inzetten. Deze problemen ontstaan immers door een verkeerde houding van de voet, door dit dus te corrigeren, zorgt u ervoor dat uw voethouding goed is en dat voetklachten niet zomaar meer kunnen ontstaan. Voor wie is het nu nodig om dit te doen? In de eerste plaats is het natuurlijk aan te raden voor eenieder die een verkeerde voethouding heeft, wat bij ongeveer de helft van de mensen het geval is tegenwoordig. Deze verkeerde houding, overpronatie, is gemakkelijk met zooltjes op te lossen en zo voorkom je dat hielspoor en andere voetproblemen kunnen ontstaan. Inlegzolen zijn ook een aanrader voor mensen die heel veel in de benen zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij mensen die fanatiek sporten, zoals hardlopen, voetballen, tennissen of hockeyen. Daarbij komt er vaak veel druk op de voet en dit kan dus tot problemen leiden. Maar ook voor dames die graag op hoge hakken lopen zijn speciale steunzolen een aanrader. Wie regelmatig hakken draagt, weet dat dit kan leiden tot pijnlijke en vermoeide voeten, maar het kan dus ook leiden tot het ontstaan van hielspoor en andere voetproblemen. Tot slot zijn inlegzolen zeker aan te raden voor personen die een beroep hebben waarbij veel gelopen of gestaan moet worden. Voorbeelden hiervan zijn verpleegsters, maar ook bijvoorbeeld winkelpersoneel of stewardessen. Zij zijn vaak een groot deel van de dag in de benen en inlegzolen zijn dan absoluut een uitkomst. U zult merken dat u aan het eind van de dag dan veel minder vermoeid bent en bovendien voorkomt u zo voetklachten.

Goede kwaliteit bij Foot Active

Het dragen van inlegzolen is dus een goed idee:

  • als u hielspoor hebt en u van de pijn af wilt komen
  • als u werk hebt waarbij u vele uren moet staan of lopen
  • als u sporten beoefent waarbij u veel rent, zoals hardlopen, tennissen of hockeyen
  • als u vaak op hoge hakken loopt

Sommige mensen denken dat dergelijke speciale inlegzolen enkel te verkrijgen zijn via een specialist. Natuurlijk kunt u naar een podoloog of therapeut gaan om zooltjes op maat te laten maken, maar in feite is dit in veel gevallen helemaal niet nodig. Voor veel mensen voldoen standaard inlegzolen, zoals die van Foot Active, prima. Nu zijn de exemplaren van Foot Active wel iets anders dan simpele zooltjes die je bij schoenenwinkels bijvoorbeeld kunt krijgen. De steunzolen van dit merk zijn speciaal ontwikkeld door Australische podologen die een studie gemaakt hebben van de ontwikkeling van klachten als hielspoor. Aan de hand van de bevindingen die zij hebben gedaan, hebben zij inlegzolen ontwikkeld die een optimale steun geven en zo veel voetproblemen weten te voorkomen. Op basis van hun bevindingen hebben zij bovendien verschillende modellen ontwikkeld. Zo vindt u bij Foot Active zooltjes speciaal voor het sporten, voor het gebruik in combinatie met hoge hakken of voor kinderen. Zo kunt u voor iedere situatie bij hen dus een oplossing vinden en voorkomen dat u klachten krijgt of deze dus juist verhelpen. Op de website van dit bedrijf vindt u meer informatie over voetklachten, het ontstaan ervan en de manieren om deze te verhelpen en te voorkomen. Ook vindt u daar het complete aanbod aan inlegzolen dat zij te bieden hebben. Weet u niet zeker welke variant voor u de beste keus is? Win dan gerust advies bij hen in, zij kunnen u uitstekend helpen met het vinden van de juiste zooltjes.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn