Het lijkt erop dat muziek iets heeft verloren in deze moderne tijd. Toegegeven, dat komt van een oude ziel zoals ik. Experts zeggen dat introverte mensen typisch oude zielen zijn, dus ik denk dat ze dat goed bij me hebben. Maar je moet het toegeven, vroeger had muziek toch heel wat meer charme. Kijk maar naar de muziek van de jaren 50, 60 en 70. En hoe romantisch is het niet om tijdens de kerstdagen tijd door te brengen voor het haardvuur met je geliefde, met op de achtergrond heerlijke jazz. Er was een tijd dat jazzmuziek cool was. Vandaag is het afgezonderd voor zondagse brunches, decadente nachtclubs en bepaalde evenementen. Jazz stond altijd bovenaan de hitlijsten. Nu, ik denk dat het leven te luid en te hectisch is geworden, en dat geldt ook voor de muziek van onze tijd. Ik spreek niet slecht over moderne muziek. Ik ben gewoon wat nostalgisch over de muziek die populair was toen mijn ouders nog niet eens waren geboren. Ja, ik ben een oude ziel.

Christmas song 2018 en soorten jazz

Neem nu de Christmas song 2018 van Angele de jong en haar band de Chinese taxidriver. Jazzmuziek kan je naar plaatsen brengen waar geen andere muziek dat kan en dat doet deze Christmas song 2018 ook. Het ontspant je, het versterkt je en het begeleidt je. Ook John Coltrane’s soms zoete, soms vurige sax kan je dag gegarandeerd beter maken. En als een geweldige zanger echt is waar je zin in hebt, heb ik twee woorden voor je: Ella Fitzgerald. “Stella by Starlight”, geschreven door Victor Young en in de film “The Uninvited” uit 1944 te horen, is mijn favoriete standaard voor jazz. In 1946 werd de tekst voor de melodie geschreven door Ned Washington. Hoewel het lied werd gezongen door grootheden als Frank Sinatra en anderen, ben ik dol op Ella’s versie. Maar om de kerstdagen te vullen, is er genoeg keuze uit het jazz repertoire Christmas song 2018. Neem eens een kijkje op de website van AJCMS voor de songs van Angele de jong. De jazz-deun en tevens de Christmas song 2018 ‘Jammin in the snow man’ moet je minstens een keer gehoord hebben.

Hoe verslavend is jazz?

We hebben nog een lange weg te gaan om jazzmuziek aan een breder publiek te laten zien, maar de Christmas song 2018 van AJCMS is een mooie start. En ik denk dat het lot van jazz-muziek voornamelijk ook in handen ligt van muziekpedagogen, niet alleen van jazzartiesten. Kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek moeten worden blootgesteld aan de wortels van de muziek die ze vandaag op de radio en elders horen. Maar dat is een artikel voor een andere keer. Misschien ben je geen oude ziel zoals ik, en ik suggereer niet dat je dat zou moeten zijn. Maar ik ben bang dat we langzaam een van Amerika’s grote uitvindingen en export verliezen – Jazzmuziek. Het is aan de liefhebbers van jazz om het te levendig te houden. Ik hou van artiesten als

  • Norah Jones
  • Esperanza Spalding
  • en Trombone Shorty (Troy Andrews)

En hoe zij jazz levend houden door geweldige muziek. Maar ik draai ook de Christmas song 2018 tijdens de kerstdagen! Ik twijfel er niet aan dat geweldige muziek de tand des tijds zal doorstaan, want geweldige muziek is als onkruid. Het vergaat nooit! Ongeacht welke maatschappelijke trends er kunnen ontstaan, we zullen altijd jazz hebben. Niemand kan dat wegnemen. Als je dit artikel hebt gelezen en niet goed weet hoe jazz je leven kan verrijken, luister om te beginnen naar de Christmas song 2018 op ajcms.eu. Wat is jazz?

  • een muzikale improvisatie en ritmische urgentie
  • een traditionele en absoluut hedendaagse kunst
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn