Je hoort de term steeds vaker voorbij komen: Het nieuwe werken, en dat is niet voor niets. Tijden veranderen en steeds meer mensen zien de voordelen van locatie-onafhankelijk werken, via Desktop To Work biijvoorbeeld. Desktop To Work ontwikkelt software waarmee bedrijven hun werknemers in staat kunnen stellen om hun werkzaamheden vanuit huis uit te voeren. Hun software is precies zo ontworpen dat mensen niet het gevoel hebben ver van kantoor te zijn, en dat is wanneer het nieuwe werken praktisch en interessant wordt! Alle belangrijke bestanden bijvoorbeeld, kun je met behulp van de software van Desktop To Work makkelijk in de cloud opslaan. Iedereen kan er dan vanaf zijn eigen computer (en zijn eigen locatie) bij, en er wijzigingen in aanbrengen die de rest direct kan zien. Geen gedoe dus met usb-sticks of het constant doormailen aan je collega’s van bestanden die jij hebt aangepast. Welnee, gewoon opnieuw opslaan in de cloud, en je collega’s kunnen er direct bij. Iedereen is dus constant op de hoogte van wat je hebt aangepast, en los van een eventuele memo of mail hoef je verder niks meer met het bestand te doen om het naar de rest van je collega’s door te sturen. Bovendien kun je er zelfs aantekeningen bij maken die de rest kan zien, instructies bijvoorbeeld, of iets belangrijks wat een klant heeft gezegd. Dat is hoe je het nieuwe werken zo handig en praktisch mogelijk maakt, en dat is allemaal mogelijk met de software van Desktop To Work. 

Waarom kiezen voor het nieuwe werken?

Er zijn vele redenen om te kiezen voor het nieuwe werken, oftewel volledig locatie-onafhankelijk en online werken. De allerbelangrijkste is natuurlijk dat je als je vanuit huis werkt (of bijvoorbeeld een cafeetje of bibliotheek in jouw buurt) dan hoef je niet meer op en neer naar je werk. Dit scheelt je niet alleen veel tijd (voor sommigen zelfs tot 2 uur per dag!) maar het scheelt de werkgever ook geld. Er hoeft namelijk geen (of minder) reiskostenvergoeding te worden betaalt met het nieuwe werken. Dit komt ten goede van de bedrijfsresultaten doordat er simpelweg meer winst wordt gemaakt. En als jullie gebruik maken van de handige software van DataCT dan hoef je dus niet daadwerkelijk het gevoel te hebben dat iedereen op een andere plek aan het werk is. Doordat alles online gebeurt en iedereen te alle tijden overal bij kan geeft je dat het gevoel alsof je nog steeds in hetzelfde gebouw werkt.

De nadelen van online werken

Natuurlijk zitten er ook enkele nadelen aan het nieuwe werken, zoals:

  • Je moet jezelf kunnen motiveren zonder collega’s om je heen
  • Thuis kunnen andere soorten afleiding bestaan dan op de werkvloer
  • Geen collega’s om je heen betekent ook geen gezellige kletspraatjes

Voor de meeste mensen wegen deze nadelen echter niet op tegen de voordelen van het nieuwe werken. Niet meer elke dag op en neer naar je werk hoeven scheelt vaak veel tijd, tijd die je beter kunt besteden aan andere zaken. Als je bijvoorbeeld elke ochtend een uur over hebt waarin je normaal gesproken in de auto zou zitten, dan kun je gezellig met de kinderen ontbijten of ze naar school brengen. Bovendien kun je vaak ook ‘s avonds werken in plaats van overdag, wat je veel vrijheid geeft. En jij? Wanneer stap jij over op het nieuwe werken met behulp van de software van DataCT?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn