Twee jaar geleden werd er kanker bij mij geconstateerd. Ik kwam terecht in een medische molen waarvan ik nooit had gedacht dat ik er in terecht zou komen. Het was een heftige, emotionele, enge en ingrijpende periode in niet alleen mijn leven, maar dat van mijn hele gezin. Na de uitslag van de testen en de veroordeling tot die ziekte, heb ik mijn verstand op nul gezet en ben ik gaan vechten. Ik ging van opname voor chemo, naar testen voor uitzaaiingen en tussentijdse controles van het bloed. Na een intense behandeling van een half jaar, werd ik een jaar later schoon verklaard. Ik kon het niet geloven. Maar de opluchting maakte al snel plaats voor zorgen om mijn zoon. Mijn zoon was acht jaar toen ik werd gediagnosticeerd en tien toen ik schoon werd verklaard. Tijdens de behandelperiode zag ik dat hij het moeilijk had met zijn emoties en de angst om zijn moeder kwijt te raken. Dit was de basis van de gedragsproblemen van ons kind uit Dordrecht. We hadden alleen nooit gedacht dat we juist na de ziekte hulp moesten zoeken voor gedragsproblemen van ons kind uit Dordrecht. Hij was onder andere:

  • boos;
  • kon zich niet concentreren op school;
  • opstandig;
  • sliep slecht;
  • en leek zich alleen maar van ons af te willen zetten.

Tijdens een van de gesprekken met mijn psycholoog kreeg ik van haar de tip om contact op te nemen met Krachtiger Kinder Coachen;  https://krachtigerkindercoaching.nl/gedragsproblemen-kind-dordrecht/. Zij is een coach die hulp biedt bij gedragsproblemen bij een kind uit Dordrecht. We konden een week later terecht voor een intakegesprek.

Helderheid en inzicht bij gedragsproblemen van een kind uit Dordrecht

Het intakegesprek was alleen voor mijn man en mij om de achtergrond van onze zoon uit te leggen en om informatie te krijgen over wat de coaching inhield. Coaching bij gedragsproblemen van een kind uit Dordrecht stelt het kind centraal. Dat sprak ons enorm aan. We wilden onze zoon de handvatten geven om hier uit te komen. De coaching bestond uit maximaal vijftien sessies met onze zoon. Als ouders kregen we na elke vijf sessies een gesprek over de stand van zaken met de coach. Inzicht in de gedragsproblemen van ons kind uit Dordrecht zou door middel van spel en gesprek aan het licht moeten komen. Daarbij werd vooral benadrukt dat de coach sámen met een kind tot een oplossing komt. Door gerichte vragen te stellen in combinatie met spelactiviteiten werd onze zoon actief betrokken bij de oplossing van zijn moeilijkheden, zonder dat daar de nadruk op kwam te liggen. Toen wij na het tweede gesprek aan hem vroegen wat hij ervan vond, kregen we voor het eerst in jaren een rustig en bedachtzaam antwoord zonder dat daar een snauw of schouders ophalen bij kwam kijken.

Niet alleen actief in de praktijk

De oplossing tot gedragsproblemen van een kind uit Dordrecht ligt niet alleen in gesprek en spel. De kracht van het succes van de praktijk gaat verder:

  • De gesprekken met de ouders werden bij ons thuis gehouden;
  • De school van onze zoon werd bezocht om tot beter inzicht in het probleem te komen;
  • Zelfs de voetbalclub werd bij de coaching betrokken.

Onze zoon heeft nu acht sessies achter de rug en het gaat veel beter met hem. Hij snapt zijn emoties veel beter en snapt steeds meer hoe hij daar handig mee om kan gaan. Niet om het zijn ouders makkelijker te maken, maar juist om zijn leven fijner te maken. De gedragsproblemen van ons kind uit Dordrecht zijn nog niet volledig opgelost, maar wij zijn goed op weg!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn