Als je je woning gasvrij wilt maken, dan kun je verschillende dingen ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld stoppen met koken op gas en in plaats daarvan op inductie gaan koken. Dit is sowieso een goed idee, want inductie is veel voordeliger dan gas. Dit is echter een vrij kleine bron van gasverbruik. Het meeste gas gaat verloren aan het opwarmen van je woning en het water. Het zou dan ook mooi zijn als je de CV ketel vervangt door een warmtepomp. Je kunt kiezen voor een hybride model of een warmtepomp die het opwarmen van de woning en het water helemaal voor rekening neemt. Voor welk optie je kiest is mede ook afhankelijk van je woning en wat er zoal mogelijk is in de woning. Het is namelijk niet zonder meer mogelijk om in ieder woning in Nederland een warmtepomp te plaatsen. Tevens is het verstandig om de warmtepomp te combineren met zonnepanelen. Via Hallostroom kun je in ieder geval zonnepanelen huren en je kunt hier ook meteen een warmtepomp kopen. Met de combinatie ben je dan ook in staat om je woning helemaal gasvrij te maken. Dat is uiteraard heel fijn, want in principe moeten alle huishoudens in Nederland uiterlijk in 2050 helemaal gasvrij zijn. Hoe eerder je dus overstapt op een gasvrije manier van energie opwekken, des te beter het is voor je energierekening. Gas zal namelijk alleen maar duurder gaan worden naarmate de deadline van 2050 dichter bij komt. Hoe langer je wacht met overstappen, des te meer je ook last gaat hebben van die stijgende gasprijzen. Hoe eerder je overstapt op een warmtepomp, des te sneller je kunt gaan besparen. Naarmate die gasprijs dan verder en verder zal stijgen, des te meer jij dus ook kunt gaan profiteren. Het is de investering dan ook meer dan waard en hoe eerder je investeert, des te meer profijt je er van hebt, omdat je dan juist die immer stijgende gasprijzen kunt ontwijken. Dus je gaat er sowieso qua energiekosten op vooruit, maar je voorkomt ook dat je er alsmaar meer op achteruit gaat. Dus al zou je gewoon op hetzelfde niveau blijven steken en er helemaal niet op vooruit gaan, dan nog zou het de moeite waarde zijn om over te stappen op een warmtepomp. Maar het is nu dus zelfs zo dat je er ook nog gewoon op vooruit gaat en dus elke maand een lagere energienota zult hebben. 

Kijk snel op de site van hallostroom.nl voor informatie over de warmtepomp

Uiteraard moet je je eerst wel verdiepen in de warmtepompen en of deze geschikt zijn voor jouw woning. Daarna moet je kijken wat het je gaat kosten en hoeveel je dus moet investeren. Dit wil je dan vergelijken met de oude energiekosten, zodat je je rendement kunt berekenen. Dit alles kun je doen via de site van hallostroom.nl. Uiteraard kun je ook altijd even contact opnemen met een medewerker van hallostroom.nl. 

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen huren

Zoals gezegd kun je bij hallostroom.nl ook meteen zonnepanelen huren. Dit brengt uiteraard enkele voordelen met zich mee zoals: 

  • Direct besparen op de energierekening
  • Geen grote investering nodig
  • Direct een hogere waarde van je woning

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn