Zit je momenteel in een relatie waar problemen aan de orde van de dag zijn. Weet je niet meer hoe je uit deze impasse moet komen? Misschien is het dan een idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van relatietherapie in Maassluis bij zelfbewustzijn.nl. We leven in tijden van snelle verandering. Dat zien we op alle gebieden, maar zeker ook op het gebied van de liefde, op het gebied van relaties en we deze tegenwoordig vorm geven. Relatietherapie in Maassluis is therapie die kijkt naar de huidige situatie en wat er daar speelt dat voor een stagnatie van de relatie zorgt; voor het conflict waarbij de oplossing uitblijft. Relatietherapie in Maassluis met een therapeut die veel ervaring heeft kan er voor zorgen dat jij en je partner iets openbreken. Waarom lopen relaties vast of stuk? Waarom gaan zo ontzettend veel mensen uit elkaar? Veel van de conflicten die leiden tot separatie van de betrokken partijen gaan over verwachtingen. We zijn allemaal opgegroeid met bepaalde ideeën, normen en waarden over hoe het leven er uit zou moeten zien. We worden sterk beïnvloed door onze geschiedenis. Wat was ons voorbeeld. Denk daar eens over na. Relatietherapie in Maassluis is therapie die er voor zorgt dat je blootlegt waar je zelf misschien nog niet naar gekeken hebt. Relatietherapie in Maassluis bij zelfbewustzijn.nl kan zorgen voor een groter bewustzijn van je eigen opvattingen en in hoeverre deze cultureel en ook historisch bepaald zijn door je opvoeding en de voorbeelden die je hebt gekregen. Hoewel we in het nu leven, reageren we vaak alsof het tien jaar geleden was. Met relatietherapie in Maassluis kun je die reacties ontleden en blootleggen en uiteindelijk voor verandering zorgen. Kies voor relatietherapie in Maassluis:

  • Als je wilt ontdekken waar jouw relatie vastloopt;
  • Als je jezelf en je denkpatronen wilt ontleden;
  • Als je meer harmonie in je leven en je relatie wil.

Relatietherapie in Maassluis; verandering vergt moed

Het voelt veilig, om te blijven denken wat je denkt. Het voelt misschien soms niet leuk, maar je kent het, en dus zijn veel mensen geneigd om in dezelfde spin van logica rond te wandelen. Relatietherapie in Maassluis kan die spin van gedachten blootleggen. Hoe denk je over de dingen en heb je die dingen zelf bedacht of zijn ze ontstaan vanuit een geschiedenis. Onze ouders en ook onze grootouders trouwden veelal om praktische redenen. Ze waren aan elkaar verbonden om financiële redenen. Een huwelijk, was meer verstandelijk dan emotioneel of romantisch. Tegenwoordig zien mensen relaties vaker als een aanvulling op het eigen leven. Het individu staat centraal. Relatietherapie in Maassluis is therapie die er voor zorgt dat je leert te scheiden wat gescheiden moet worden. Wat is van jou en wat kleeft er nog aan het verleden.

Zelfbewustzijn.nl

Zelfbewustzijn is de eerste stap richting gezonde relaties. Immers, als de relatie met jezelf niet goed is, hoe kun je dan een gezonde relatie opbouwen met de ander. Wanneer beide partijen in een relatie beter in staat zijn om naar zichzelf te kijken en hun aandeel in de wisselwerking die plaatsvindt, dan kan het zomaar zijn dat er meer begrip bestaat en dat er weer liefde en echt contact plaatsvindt. Woorden die worden genoemd als het gaat om gezonde relaties zijn; liefde, contact, intimiteit, begrip, waardering, gehoord worden. Allemaal dingen die je kunt realiseren door eerst te kijken naar jouw aandeel in de relatie. Iedere relatie is anders en in iedere relatie spelen weer andere factoren die er voor zorgen dat je op een bepaalde manier reageert. Ontdek het met relatietherapie in Maassluis

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn