Ik heb nu al vele jaren een eigen café en helaas merk ik dat ik als eigenaar veel bezig ben met extra dingen. Het liefste ben ik zoveel mogelijk bezig met ondernemen. Voor mij betekent dat klanten naar mijn café krijgen en mooie producten aanbieden, maar de boekhouding en administratie horen er helaas ook bij. Dit zijn van die klussen die ik liever niet doe, maar ze zijn wel erg belangrijk. Voor de boekhouding krijg ik gelukkig hulp van mijn boekhouder, hierdoor wordt alles netjes gecontroleerd en kost het mij niet veel tijd. Maar alles voor het personeel doe ik wel zelf, gelukkig heb je hier tegenwoordig veel hulpmiddelen bij. Vroeger hield ik de urenregistratie van het personeel zelf bij in een Excel bestand. Dit was vaak veel werk en niet iets waar ik naar uitkeek. Ik heb vaak vijftien personeelsleden en dan is een Excel bestand al snel onoverzichtelijk en de kans op fouten groot. Elke keer moest ik mijn planning erbij pakken en bij het personeel checken welke uren ze gewerkt hadden. Na een lange dag vergeet je wel eens wat en ik kan natuurlijk niet de hele dag controleren welke uren mensen beginnen en weer naar huis gaan. Wij hebben geen systeem om in te klokken, dus alles moest handmatig gedaan worden. Maar een aantal maanden geleden dacht ik bij mezelf dat dit gemakkelijker moest kunnen. Zou ik geen software kunnen gebruiken voor de urenregistratie van het personeel?        

De urenregistratie van het personeel gaat gemakkelijk met de software van PersoneelsSysteem

Online kan je verschillende bedrijven vinden die een programma aanbieden voor de urenregistratie van het personeel. Maar via personeelssysteem.nl kwam ik uit bij PersoneelsSysteem. Zij hebben een systeem dat zeer geschikt is voor cafés, restaurants en hotels. Je kan de software dertig dagen gratis testen en dat leek me verstandig, zodat ik precies kon zien hoe het werkte. Ik had het personeel ingelicht dat we dit programma zouden testen voor de urenregistratie van het personeel en iedereen was enthousiast. Een van de voordelen was namelijk dat ze zelf konden aangeven welke uren ze gewerkt hadden in het systeem, ik hoefde dan alleen nog deze uren te controleren. In de plaatst van iedereen elke keer te vragen, hoefde ik het alleen nu nog te controleren. Het is niet zo dat het personeel zo maar wat kan invullen voor de uren, want die worden overgenomen uit het rooster. Als er afwijkingen zijn, dan geven ze dat zelf aan.    

Ik gebruik de software nog steeds

De proefperiode beviel erg goed en ik besloot om langer gebruik te maken van de software, op dit moment gebruik ik het nog steeds. Ik ben minder uren kwijt aan de urenregistratie van mijn personeel en ook het personeel vindt het een fijne manier van werken. Ik kan in het programma in een opslag zien welke dagen ik al goedgekeurd heb en welke dagen ik nog moet controleren. Het programma maakt de urenregistratie van het personeel veel overzichtelijker en zo ver ik weet worden er geen fouten meer gemaakt. Er is ook de optie om het personeel te laten inklokken met een tijdklok, maar daar maak ik nu nog geen gebruik van. Indien het personeel aangeeft dat ze dit graag willen gebruiken, dan kunnen we dit misschien ook testen. 

Ben je opzoek naar software voor je urenregistratie personeel, dan raad ik die van PersoneelsSoftware aan:

  • Het maakt de urenregistratie van het personeel veel overzichtelijker
  • Ik ben minder tijd kwijt aan de administratie
  • Mijn personeelsleden vinden het een beter systeem
  • Er worden minder fouten gemaakt met de administratie
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn