Een verslaving is nooit prettig, want het duidt altijd op een kracht die sterker is dan jijzelf. Dat betekent dat niet jij, maar de verslaving je gedrag dicteert. Nu kun je vele avonden lang discussiëren of de mens vrij is of niet, of er sprake is van een vrije wil en of al ons handelen wel niet of niet gedetermineerd is. Dat is erg leuk qua avondvullend vermaak en het is alleraardigst tijdverdrijf om er verschillende theorieën op los te laten. Maar je hebt er bar weinig aan in het gewone praktische leven. In die zin doet het er ook weinig toe of we nu wel niet vrij zijn, want we handelen alsof we vrij zijn. Of die vrijheid nu illusoir is niet, dat maakt voor onze motivaties weinig verschil. In die zin kunnen we dus in ieder geval spreken over handelingen en gedragingen die uit onszelf voortkomen. Af en toe moet je bijvoorbeeld een keuze maken en dan ga je daar eerst over nadenken. Je overweegt de voor- en nadelen, je luistert naar je verstand en je kijkt ook even wat je gevoel er over te zeggen heeft. Op basis van al die informatie maak jij vervolgens een keuze. De nadruk ligt hier dus op jouw eigen zelf. Deze staat als het ware in het centrum van het hele proces. Bij een verslaving staat de drang in het centrum. Het interessante is niet alleen dat er helemaal geen sprake is van deliberatie, maar dat jijzelf ergens aan de zijlijn staat toe te kijken hoe deze drang alles domineert. Vervolgens loop jij er achteraan, omdat je niet de kracht hebt om weerstand te bieden. Niemand wil daarom verslaafd zijn. Het is iets wat je overkomt. Roken is een nare verslaving en het is lastig om er op eigen kracht van af te komen. Daar kun je dus wel wat hulp bij gebruiken. Stoppen met roken via acupunctuur is daarom een goede optie. Acupunctuur is namelijk een zeer goede optie. Maar het is uiteraard handig om te weten hoe je kunt stoppen met roken via acupunctuur. Daarom doe je er goed aan om hieronder even verder te lezen.

Hoe kan ik stoppen met roken via acupunctuur?

Het is goed om te beseffen dat je de hulp in kunt schakelen van acupunctuur om jou als het ware te assisteren tijdens het stoppen. Wat acupunctuur voor jou kan betekenen heeft te maken met de ontwenningsverschijnselen. Stoppen met roken via acupunctuur zorgt ervoor dat je de klappen niet zo hard voelt als je gaat stoppen. Qua ontwenningsverschijnselen kun je denken aan:

  • Slapeloosheid
  • Stress
  • Depressies
  • Vreetbuiten
  • Een algemeen gevoel van onbehagen

Als je gaat stoppen met roken via acupunctuur, dan kan het je helpen om deze ontwenningsverschijnselen als het ware minder intens te voelen. Daardoor ervaar je de drang naar een sigaret een stuk minder en zo kun je het stoppen volhouden. Je moet je wilskracht als het ware een handje helpen door de belasting van deze wilskracht te verlichten. De wilskracht van een mens is eindig. Dus als er teveel van iemand wordt gevraagd, dan is hij of zij op den duur door zijn of haar wilskracht heen. Door te stoppen met roken via acupunctuur, kun je het allemaal dus veel beter volhouden. Daarom is het aan te raden om ervoor te kiezen om te stoppen met roken via acupunctuur.

Kies voor een goede acupuncturist

Als je wilt stoppen met roken via acupunctuur, surf dan naar de website van Acupuncturisten Overzicht. Via deze site kun je een goede en gecertificeerde acupuncturist vinden bij jou in de buurt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn