Er is weinig wat een interieur zo mooi afmaakt als een mooi tapijt. Daarom hebben veel mensen een fraai vloerkleed of tapijt in huis liggen. Zo zijn Perzische tapijten of Berber spijten heel populair, maar ook wollen vloerkleden, hoogpolige vloerkleden of handgetufte tapijten. Deze kleden of tapijten zijn vaak een grote investering, en we willen dan ook dat ze jarenlang meegaan. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, en een vlek is zo gemaakt op een tapijt. Ook worden tapijten door veelvuldig gebruik vaak steeds viezer. Stof en vuil stapelt zich op, en stofzuigen haalt op een gegeven moment niet meer al het vuil uit het kleed. In zo’n geval kun je je tapijt reinigen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Tapijt reinigen met huis- tuin- en keukenmiddelen

Er zijn verschillende manieren om vuil dat niet hardnekkig is met huis- tuin- en keukenmiddelen aan te pakken. Deze manieren zijn

  • overtollig stof uit het kleed slaan met een mattenklopper
  • Kleed met de goede kant naar onder op verse sneeuw leggen
  • Kleed schoonborstelen
  • Tapijt reinigen met een zacht sopje
  • Kleed flink stofzuigen

Al deze manieren kunnen tot op zekere hoogte een kleed opleveren dat iets schoner is, maar halen geen hardnekkig vuil weg. Wil je een echt schoon kleed, omdat je dit fris vindt in je huis en dit er mooier uitziet? Wil je je kleed graag brandschoon verkopen, of heb je net een zeer vuil kleed tweedehands op de kop getikt? In dat geval zijn deze huis- tuin- en keukenmiddelen voor tapijt reinigen niet voldoende en zul je ergens anders je heil moeten zoeken. Hoewel het misschien hopeloos lijkt is er een goede manier waarmee je heel mooi resultaat krijgt: een professionele tapijtreiniger zoals Cinco. Dit bedrijf kan jouw tapijt reinigen op een zeer effectieve manier.

Tapijt reinigen door professional

Je tapijt laten reinigen door een professioneel bedrijf is een slim idee. Een bedrijf als Cinco kan dit voor je doen. Hun aanpak is als volgt

  1. Inspecteren van het kleed op kleurdoorloop, beschadigingen, vuil
  2. Optimale reinigingsmethode 
  3. Het tapijt reinigen

Met deze methode wordt ervoor gezorgd dat de tapijten op een zo grondig mogelijke wijze worden gereinigd, zonder dat er schade wordt toegebracht. Cinco is gespecialiseerd in verschillende soorten tapijten reinigen. Zo kunnen zij een Berbers, Oosters of Perzisch tapijt reinigen. Maar ook andere tapijten en vloerkleden zijn bij dit bedrijf in goede handen.

Een professional inschakelen voor de reiniging van jouw tapijt geeft jouw zekerheid dat de reiniging goed verloopt, en geen schade toebrengt aan jouw tapijt. Kies een bedrijf met veel ervaring in tapijt reinigen, zodat je jouw tapijt met gerust hart aan ze kan overlaten. Het fijne aan Cinco is dat zij het kleed wat je wilt laten schoonmaken gratis ophalen door heel Nederland. Je hoeft dus niet stad en land af te reizen om je tapijt weg te brengen. Ook prettig om te weten is dat de reinigingsmiddelen die gebruikt worden veilig zijn voor mens en dier. Je loopt dus geen risico door je kinderen en huisdieren op het professioneel gereinigde tapijt te laten spelen. Ga voor meer informatie over tapijt reinigen dus naar vloerkleedreinigen.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn