Als het gaat om trouwjurken dan hebben we het over een ingewikkelde kwestie. Wanneer weet jij of je een van de juiste trouwjurken hebt gevonden? Je koopt namelijk niet zomaar een jurk, daar moet je eerst goed over nadenken. Je moet je daarbij ook beseffen dat dit misschien wel een van de meest bijzondere dagen in je leven gaat worden. Je kunt trouwjurken kopen via valkengoed. Zoals je wellicht wel weet zijn er veel vrouwen die worstelen met het probleem om een goede jurk te vinden. Trouwjurken moeten je maar net goed staan, het blijft een lastig gebied. Daarom helpen wij je een handje, maar dan vooral op het gebied van gewicht verliezen. Want wij weten dat vrouwen liever geen trouwjurken d

De trouwjurken passen: moet ik op dieet?

De grote vraag is dan natuurlijk of je op dieet moet als je een bepaalde jurk wilt passen. De meeste mensen hebben het er over dat ze een aantal kilo moeten afvallen, dit varieert van drie tot tien kilo. Je hoort echter niemand over het zonder meer kunnen passen in trouwjurken. Dat is jammer, want dat suggereert in ieder geval dat iedere vrouw moet afvallen. Hoe komt dit dan? Is dit een beeld dat is gemaakt door de maatschappij? Is het de maatschappij die ons vertelt om dunner te worden en dan maar te kunnen voldoen aan het schoonheidsideaal dat heerst? Op de vraag of je op dieet moet kun je aldus een tweeledig antwoord geven. Aan de ene kant natuurlijk ja, als jij vindt dat jij lekkerder in je vel zit zonder die extra kilo’s dan kun jij zeker (mits verstandig en niet radicaal) op dieet gaan. Trek jij je echter wat aan van meningen van anderen en kijk jij naar het zojuist geschetste beeld van de maatschappij, dan is het niet aan te raden om op dieet te gaan. Trouwjurken staan jou ook zonder dat je op dieet moet gaan.

Geen dieet, wat moet ik dan wel doen?

Allereerst is het dus niet nodig om op een dieet te gaan, bovendien bestaan er andere manieren om gezond te blijven. Dat is bijvoorbeeld het geval met gezond eten en voldoende bewegen. Wat is dan gezond en wat is voldoende bewegen? Zorg in ieder geval dat je een half uur per dag stevig doorwandelt, fietst of een ander soort work-out doet. Als jij daarnaast ook nog een beetje op je voeding let dan weet je bijna zeker dat jij strakker in de trouwjurken komt dan dat je had gehoopt. En dan hebben wij het schoonheidsideaal niet eens naar voren gebracht. Het is niet alleen fijn om volledig te doen wat je zelf wilt, maar bewegen en gezond eten werkt ook goed voor de mentale gesteldheid. Het is gebleken dat mensen zich beter voelen in de aanloop naar de trouwerij toe (minder stress en dergelijke) als zij daadwerkelijk meer bewegen en gezonder eten. Het is niet voor niets dat wij dus de volgende tips meegeven:
  • Zorg dat je iedere dag een half uur – liefst een uur beweegt
  • Let op je calorie-inname, neem geen onnodig en ongezond voedsel
  • Waag je vooral niet aan de afvalpillen, deze werken maar tijdelijk
  • Valkengoed.nl
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn