Voor veel mensen is het lastig om een gesprek met bijvoorbeeld collega’s of meerderen te voeren. Ze vinden het doodeng, worden zenuwachtig of weten simpelweg niet hoe ze hun mening naar voren kunnen brengen. Voor deze mensen is er de cursus gesprekstechnieken van gesprekstechnieken.com. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen die zich op sociaal gebied niet zo vaardig voelen en zouden willen leren hoe ze op een constructieve manier meer voor zichzelf op kunnen komen en actiever aan gesprekken kunnen deelnemen. Als je je hierin herkent is het fijn om te weten dat je al in één dag kunt leren hoe je een betere gesprekspartner wordt. Het kost je dus helemaal niet zoveel tijd en bovendien is het niet zo duur omdat het een cursus van slechts één dag betreft. Op de website van gesprekstechnieken.com vind je alle informatie over de cursus gesprekstechnieken. Je kunt je het beste daar alvast even inlezen over het onderwerp en bij eventuele vragen over jouw manier van communiceren of over de cursus contact opnemen via het contactformulier.

Wat leer je in de cursus gesprekstechnieken?

In principe zou je kunnen zeggen dat je in de cursus gesprekstechnieken leert wat voor andere mensen heel vanzelfsprekend is. Er zijn nu eenmaal mensen die van nature gemakkelijk praten en voor zichzelf opkomen en mensen die die niet zo goed kunnen, of nooit geleerd hebben. Want eigenlijk geldt in vrijwel alle gevallen het tweede: Mensen hebben het niet geleerd. Het kan zijn dat er thuis weinig gepraat werd, dat je op school altijd veel gepest bent of dat je om een andere reden onzeker in je communicatie bent geworden. hoe dan ook, en wat de reden ook is, communiceren kun je leren! Met een cursus gesprekstechnieken achter de rug sta je een stuk sterker en weet je beter wat je aan moet met allerhande scenario’s op het gebied van communicatie. In een cursus gesprekstechnieken leer je namelijk onder andere het volgende:

  • Mensen lezen, en dus beter snappen wat ze bedoelen en wat ze van je willen.
  • Filteren welke informatie wel en welke niet belangrijk is.
  • Het verschil tussen sub-assertief, assertief en agressief gedrag.
  • Hoe je je kunt uitdrukken op een constructieve manier.
  • Hoe je zelfverzekerder over kunt komen, ook al is dat niet het geval.

De combinatie van alle bovenstaande vaardigheden maken van vrijwel alle deelnemers betere gesprekspartners, die zich zekerder voelen in hun communicatie en beter voor zichzelf kunnen opkomen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

In principe kan iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp deelnemen aan de cursus gesprekstechnieken. Het is echter dubbel zo interessant voor mensen die worstelen met hun manier van communiceren, of wellicht niet eens zo goed weten wat hun eigen communicatiestijl is. Misschien vindt je het geven van feedback eng, durf je je grenzen niet aan te geven of hoor je juist wel eens dat je arrogant overkomt. De laatste is het tegenovergesteld van verlegen zijn, maar ook dat kan een goede reden zijn voor een cursus gesprekstechnieken! Kortom, voor iedereen die voelt wel wat te leren te hebben op het gebied van uitstraling en communicatie is de cursus geschikt. Bekijk alle informatie op de website van gesprekstechnieken.com en kijk of het je zou kunnen helpen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn