Werving en selectie sales uitbesteden?  Hoe dat werkt via crsconsultants.nl lees je hier 

Wanneer je ervaren sales medewerkers zoekt in je bedrijf, dan kan werving en selectie sales een heel gedoe zijn. Er zijn veel soorten mensen te vinden die ervaring hebben met sales. Werving en selectie sales is daarom een intensief proces. Wanneer je een ervaren bedrijf inschakelt, lossen zij dit klusje voor je op. Zo heb je binnen no time de beste sales medewerkers op de vloer staan. En ben je geen tijd en mankrachten kwijt door zelf een werving en selectie sales op te zetten. Je geeft je wensen aan bij een werving en selectie sales bedrijf en zij gaan voor je aan de slag. Je kunt dus precies aangeven wat de eisen zijn waar jij in geïnteresseerd bent, of waar jouw bedrijf naar op zoek is. Het scheelt je veel tijd, want het aanbod aan sales medewerkers is heel groot. Hoe je die ene geschikte medewerker, of die geschikte medewerkers vindt, hoef je je niet meer over druk te maken. Werving en selectie sales klaart dit klusje voor jou. Het is misschien een investering, maar tijd is ook heel veel geld waard. Je hebt dit dus snel terugverdiend wanneer jij je nieuwe top medewerker sales in je bedrijf hebt staan.

Wat doet een sales medewerker die je vindt via werving en selectie sales?

Een medewerker sales werkt bij bedrijven of instellingen die producten of diensten verkopen. Als sales medewerker is je voornaamste taak om de verkoop te stimuleren. Als sales medewerker kun je verantwoordelijk zijn voor klantbinding maar je kunt ook speciale acties en reclamecampagnes gaan uitzetten. Een medewerker sales die is binnen gehaald via werving en selectie sales, kan ook geschikt zijn om marktonderzoek te doen. Het uitvoeren van concurrentieanalyses is ook iets wat een medewerker sales zal kunnen doen. Natuurlijk is ook een deel sales medewerkers verantwoordelijk voor:

  • Telefonische verkoop
  • Klantcontracten beheren
  • Verkoopmogelijkheden herkennen
  • Vergroten van naamsbekendheid van het bedrijf of product
  • Klantbehoeften peilen
  • Die klantbehoeften in kaar brengen
  • Verbeteracties uitvoeren

Een medewerker sales via werving en selectie sales wordt gekenmerkt door enthousiasme, een can-do-attitude. Een medewerker sales is een doorzetter die veel verantwoordelijkheid aan kan. Stressbestendig en gooit niet snel de handdoek in de ring. Een medewerker sales is natuurlijk ook flexibel. Het is mogelijk om buiten te werken of op kantoor. Een sales medewerker is ambitieus, want werken in de sales zorgt ervoor dat je veel vaardigheden krijgt. Overtuigingskracht wordt vergroot en natuurlijk ook de communicatieve vaardigheden, dit zijn punten die in elke beroepsgroep hulp kunnen bieden.

Verschillende sales functies

Werving en selectie sales kun je helpen met allerlei uiteenlopende sales functies en mensen die perfect bij de baan passen die jij aanbiedt. De functies kunnen uiteenlopen van sales manager, sales account, werving sales director, sales consultant, business development manager, new business accountmanager, key accountmanager, account executive, sales engineer maar ook gepassioneerde telefonisten die bellen naar (potentiële) klanten. Werken in de verkopen of achter de telefoon kan naast een fulltime baan ook een bijbaan zijn. Wanneer je goede medewerkers in je bedrijf hebt op de sales functies, dan is dat een hele goede verrijking voor je product.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn