Lampenkappen zijn belangrijke onderdelen van lampen en dat is iets dat wij ons vaak te weinig realiseren. Zonder de kap zou het maar een kale lamp zijn, het licht zou fel de kamer inschijnen en we zouden er niet naar kunnen kijken zonder verblind te raken. Het zou bovendien ook niets toevoegen aan het interieur, sterker nog, dat zou er door het felle licht alleen maar minder mooi uitzien. Lampenkappen zorgen dus voor de sfeer en zijn daarmee dus veel belangrijker dan jij eigenlijk zo op het eerste gezicht zou denken. 

Mooie lamp

In iedere ruimte van jouw woning heb je natuurlijk op zijn minst één lamp, je hebt immers verlichting nodig. In sommige ruimtes zul je kiezen voor een plafondlamp, terwijl je op andere plekken voor staande lampen kiest. Bij deze staande lampen is de keus voor lampenkappen van groot belang. Zoals gezegd geven deze onderdelen juist de sfeer en de allure. Er zijn veel verschillende varianten te krijgen, waardoor er altijd een kap te vinden is die precies dat effect heeft dat jij graag wilt creëren. Wat belangrijk is om over na te denken als je op zoek gaat naar lampenkappen, is de manier waarop het licht verspreid moet worden. Sommige kappen zijn voorzien van een materiaal dat veel licht doorlaat terwijl andere juist meer dimmen. Ook de vorm van de kap is hierbij van belang. Een cilinder model, waarbij de opening aan de boven- en de onderkant even groot is, geeft een ander effect dan een model dat naar boven toe taps toeloopt. De lichtspreiding is dus een van de aandachtspunten als je gaat kijken naar lampenkappen. Maar je wilt natuurlijk ook letten op de kleur en het dessin van de kap. Deze bepalen immers ook een deel van de uitstraling, helemaal overdag als de lamp niet hoeft te branden. Ook dan vormt het een belangrijk onderdeel van je interieur.

Ruime keus in lampenkappen

Veel mensen kiezen één keer een lamp uit en daar blijft het bij. Pas als deze stuk gaat zullen ze op zoek gaan naar een nieuwe. Maar wist je dat lampenkappen vaak heel gemakkelijk te vervangen zijn? Je kunt dus gerust meerdere exemplaren thuis op voorraad hebben en deze af en toe verwisselen om zo in één keer een andere sfeer in de kamer te creëren. Zoek jij een mooie lampenkap? Dan moet je eens kijken bij Eigenstijl Wonen. Zij bieden lampenkappen in verschillende:

  • kleuren
  • dessins
  • vormen
  • materialen

Stof en velours zijn de materialen die voor deze objecten het meest gebruikt worden, maar je kunt ook kiezen voor een exemplaar van metaal, hout of beton. Daarmee haal je echt iets bijzonders in huis. Wat vormen betreft heb je de keus uit een cilindermodel of een rond model, maar ook uit vierkante, rechthoekige of ovalen vormen. En uiteraard bestaat er ook in kleur en dessin ontzettend veel keus. Door al deze verschillende opties, kun je bij Eigenstijl Wonen dus altijd wel lampenkappen vinden die helemaal passen bij jouw interieur. Vind je er meer die je mooi vindt? Koop ze dan gewoon allemaal, dan kun je nog eens afwisselen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn