Als journalist moet ik zorgen dat ik weet hoe ik aan mijn informatie kom. Wanneer ik namelijk mijn werk goed wil doen, moet ik de zin van de onzin kunnen scheiden en dat is niet altijd eenvoudig want als je vandaag de dag op het internet gaat kijken, kun je overladen worden met nepnieuws. Ik moest daarom zien te achterhalen hoe ik kon zorgen dat ik wist dat informatie waar is en dat het niet gemaakt is om mensen op het verkeerde been te brengen. Ik heb toen gezien dat ik een cursus osint moest gaan doen omdat ik op die manier namelijk heel veel beter onderzoek zou kunnen doen. Ik had in het nieuws al veel over Bellingcat gelezen en ik heb gemerkt dat wanneer je je in osint gaat verdiepen dat je heel veel meer uit het internet kunt halen dan je kunt wanneer je zonder osint training aan het werk gaat. Ik ben daarom gaan kijken waar ik moest zijn wanneer ik een goede osint training wilde volgen en ik heb toen gezien dat ik het beste een keer naar de site van anti-crime-academy.com kon gaan. Deze mensen hebben een heel goede osint training in hun aanbod en ik ben daarom op de site grondig gaan lezen wat ik allemaal zou gaan leren.  Ik heb toen gezien  dat een osint training heel nuttig zou kunnen zijn voor mijn vak en het was mij daarom ook al heel snel duidelijk dat ik graag een osint training wilde volgen. Ik ben mij daarom gaan inschrijven en toentertijd was het nog mogelijk om op locatie een osint training te volgen. Dat was fijn want alhoewel dit een cursus is over online informatie vinden, is het toch fijn om dit op locatie te kunnen doen. Mocht u daarom ook graag een osint training willen volgen, dan kunt u ook een keer op  de site van anti-crime-academy.com kijken. U zult zien dat u hier heel veel mogelijkheden kunt vinden en nu ik de vaardigheden van deze osint training kan toepassen in mijn werk, spijt het mij dat ik deze training niet heel veel eerder ben gaan doen. 

Dankzij een osint training kan ik meer informatie vinden 

Ik heb mij tijdens de osint training zeer verbaasd over de mogelijkheden die er zijn om aan informatie te komen. Mensen hebben niet half in de gaten wat zij aan informatie op het internet gooien en ik heb voor mijn werk zeer nuttige manieren geleerd om  aan informatie te komen. Ik ben daarom blij dat ik een osint training ben gaan doen bij deze mensen omdat ik nu echt een betere journalist ben geworden. 

Wilt u zich ook opgeven? 

Mocht u zich ook willen opgeven, dan kunt u:

  • Even naar de site van anti-crime-academy.com surfen 
  • Bekijken wat u hier  aan mogelijkheden kunt vinden 
  • Een inschrijving regelen zodat u al snel aan uw training kunt beginnen 

Ik ben blij dat ik dit traject gevolgd heb en aangezien er nog een module is voor de osint training, wil ik die binnenkort ook graag gaan volgen.                      

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn