Ieder jaar komt een paar weken voor de kerstdagen weer de vraag op: hoe zullen we het huis dit jaar versieren? Misschien is een alternatieve kerstboom voor jou of jullie wel een goed idee! Zo heb je toch een boom die je kunt versieren, zonder dat je een echte dennenboom of een kunstkerstboom hoeft neer te zetten. Dit geeft jouw kerstversiering een geheel eigen uitstraling en het levert je bovendien verschillende voordelen op, zoals dat je geen last hebt van uitvallende naalden. Een alternatieve kerstboom is in verschillende varianten en maten te krijgen en daardoor is er ook voor jouw huis zeker een geschikt exemplaar te vinden!

Kerstversiering aanbrengen

Bijna iedereen voelt in de donkere weken van december wel de behoefte aan het aanbrengen van de nodige kerstversiering in huis. Of je dit nu met een alternatieve kerstboom doet of met een echte, dat maakt daarbij niet uit. Je wilt gewoon meer licht in huis en de vrolijkheid van gekleurde kerstballen en andere decoraties. In december is er immers altijd weinig daglicht, de dagen worden korter en vaak is het ook nog slecht en grauw weer. Dit kan je humeur flink doen dalen. Maar met kerstlichtjes en versieringen knapt dit vaak al snel weer op! Veel mensen gebruiken een echte dennenboom of een kunstkerstboom om hun lichtjes en versiering in op te hangen, maar een alternatieve kerstboom is hier ook uitstekend geschikt voor. Zo breng je een vrolijke noot in je huis en dat kan iedereen in de decembermaand eigenlijk wel gebruiken! Zorg je er bovendien voor dat je voldoende versiering op voorraad hebt, dan kun je jouw echte of alternatieve kerstboom er ieder jaar weer geheel anders uit laten zien en zo volop variëren. 

Voordelen alternatieve kerstboom

Misschien vraag je je nu af waarom je zou kiezen voor een alternatieve kerstboom als je ook kunt kiezen voor een echte of een kunstboom? Daar zijn verschillende redenen voor:

  • bij dennenbomen vallen de naalden uit en ook kunstkerstbomen verliezen naalden, waardoor je extra moet stofzuigen
  • dennenbomen kunnen gevaarlijk zijn voor huisdieren
  • een alternatief exemplaar kun je ieder jaar weer gebruiken
  • je hebt hiermee kerstdecoratie die je niet bij iedereen vindt
  • je kunt de boom jaar op jaar gebruiken, zonder dat er slijtage optreedt

Er zijn dus verschillende voordelen te noemen, zowel ten opzichte van echte dennenbomen als ten opzichte van de kunstbomen. Maar wat is een alternatieve kerstboom nu precies? Zoals gezegd zijn er verschillende varianten te krijgen, bij Houtenkerstboom.com bieden ze, zoals hun naam al aangeeft, exemplaren van hout aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Spira, een spiraalvormige boom op een staander. Of je kiest voor de Yelka, waarbij verschillende maten latjes zo bevestigd zijn dat het de vorm heeft van een den. Aan deze bomen kun je ook gewoon lichtjes bevestigen en je kersthangers. Ze zijn in verschillende maten verkrijgbaar en de Yelka is bovendien ook in verschillende houtsoorten te krijgen. Wil jij eens iets anders voor de kerstdagen? Zoek dan een mooie alternatieve kerstboom bij Houtenkerstboom.com en je kunt je huis eens op een heel andere manier versieren!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn